Fitness Vježbe za mršavljenje 6503 prikaza 17. studenoga 2019.

Fitness blogerice dokazale da manje kilograma ne znači bolji izgled!

Foto: Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.trending-topic.info

Napokon smo pronašli trend na društvenim mrežama koji zapravo želimo podržati. Koristeći "ScrewTheScale hešteg, korisnici društvenih mreža objavljuju fotografije svoje fitness transformacije koja pokazuju da broj na vagi nije bitan.

Men's Health prenosi kako se na Twitteru i Instagramu može pronaći mnoštvo fotografija transformacija žena koje pokazuju da brojevi na vagi nema važnu ulogu. Naime, na fotografijama je prikazano da je težina "poslije" transformacije obično veća ili jednaka težini "prije", a cilj takvih fotografija je pokazati nevjerojatnu vizualnu razliku koju zdrava prehrana i treninga snage mogu napraviti. 

Self prenosi da je ovaj trend pokrenula fitness blogerica Kelsey Wells u srpnju 2016. godine kad je objavila tri fotografije na Instagramu koje su potkopale očekivanja njezinih sljedbenika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@kelseywells) on

Prva fotografija prikazuje Wells na početku njezinog fitness putovanja sa 65 kilograma, na drugoj Wells ima 55 kilograma, a treća pokazuje Wells sa 63 kilograma. Iako je između prve i druge fotografije postojala razlika od 10 kilograma, Wells je izgledao otprilike isto, dok je na trećoj fotografiji mišićavija. 

"Ljudi, molim vas da se prestanite brinuti o broju na glupoj vagi", napisala je Wells na svom Instagramu, dodajući: "Molim vas prestanite misliti da vaša težina označava vaš fitness napredak. I prije svega, molim vas nemojte dopuštati da vaša težina ima bilo kakav učinak na vaše samopoštovanje." 

Wells nije jedinca korisnica koja se pridružila ovom izazovu, mnogi drugi su učinili isto. Do danas postoji više od 28 tisuća fotografija koje u svom opisu sadrže #ScrewTheScale. Mnoge žene su upravo putem ovog trenda otvoreno progovorile o svojoj borbi s brojkom na vagi te kilogramima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@dancingwithdumbbells) on

Želiš promijeniti svoje tijelo? Jedi bolje!

Tko je rekao da se mišići stvaraju u kuhinju, imao je potpuno pravo. Prehrana igra vitalnu ulogu i gubljenju masti i izgradnji mišića. Međutim, bez obzira na to je li tvoj cilj izgradnja mišića, gubitak tjelesne masti ili oboje, svoju prehranu prilagodi dolasku do tog cilja. 

Odmakni se od kardija!

Sati i sati kardija ne samo da omogućuju dosadan trening nego ga čine i neučinkovitim. Više mišiće mase znači brži metabolizam, što da znači sagorijevanje više kalorija. Umjesto tolikih sati provedenih na traci za trčanje, uzmi poneki uteg i napravi trening snage. 

Prihvati svoje tijelo!

Činjenica je da mnoge žene imaju problem s prihvaćanjem vlastitog tijela. Ako nešto možeš naučiti od ovih žena, to je da samopouzdanje izgleda stvarno prokleto dobro i ne ovisi o broju na vagi. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.